OR [rank_math_breadcrumb]

Patty Manders in televisieserie Fatale liefde

Via deze link vindt u de informatie pagina van de serie Fatale liefde.

Fatale liefde, een serie over geweld binnen een relatie van Olcay Gulsen voor KRO-NCRV.

Fatale liefde laat de verhalen zien van vrouwen die te maken hebben gehad met een relatie waarin geweld een rol heeft gespeeld.

Van de website van KRO-NCRV:

In de nieuwe serie Fatale liefde gaat Olcay Gulsen in gesprek met slachtoffers en deskundigen op het gebied van partnergeweld. Hoe heeft een relatie zo ver kunnen ontsporen? Was het te voorkomen geweest? En vooral: hoe zet je je leven daarna weer op de rails? Fatale liefde wilt gewelddadige relaties bespreekbaar maken en slachtoffers stimuleren om op tijd aan de bel te trekken!

Patty Manders gecertificeerd als WRAP Co-Facilitator

Patty Manders, onze specialist huiselijk geweld, is sinds 24 februari gecertificeerd WRAP CO-FACILITATOR.

WRAP.

“WRAP (Wellness Recovery Action Plan) ondersteunt mensen om weer grip te krijgen (en te houden) op het leven wanneer dat ontregeld raakt door ernstige gebeurtenissen.”. (Bron: Trimbos.nl)

Om vorm te geven aan zo’n WRAP ga je eerst 8x 2,5 uur op cursus om voor jezelf een WRAP op te stellen. Heb je vervolgens een jaar lang je WRAP in praktijk gebracht in je eigen leven, dan kom je in aanmerking voor het volgen van de opleiding tot WRAP CO FACILITATOR, die jou opleidt tot trainer die zelf groepen mensen de WRAP cursus kan geven.

Geheel door ervaringsdeskundigen voor ervaringsdeskundigen

Patty Manders: “We zijn de afgelopen twee jaar helemaal doodgegooid met de term gereedschapskist, waar de overheid gereedschappen (lees: De coronamaatregelen) in wilde hebben om de crisis te bestrijden. Met de door jou zelf opgestelde WRAP bouw en vul je, met de hulp van de andere groepsleden en natuurlijk de WRAP CO FACILITATOR, helemaal zelf jouw gereedschapskist met die gereedschappen (Lees: handvatten, afspraken en aanpassingen in je leefstijl) die voor jou zo helpend zijn, dat jij het maximale uit jezelf kan blijven halen, zonder voorbij te gaan aan hetgeen je ooit is overkomen. Je stopt het niet weg, maar speelt met je WRAP in op wat jij nodig hebt om je mooiste leven te leiden. En dat is een enorme vooruitgang in zelfregie en je doet het ook nog eens samen met anderen in eenzelfde situatie, wat de reguliere geestelijke gezondheidszorg ook nog ontlast. Je neemt het heft in eigen handen als baas over je eigen leven.”.

Het hele proces wordt dus geheel gedragen door ervaringsdeskundigen die elkaar terugbrengen naar het maximale uit jezelf halen richting het leven van het mooiste leven dat jij leven kan.

“Alweer een stap waarmee Patty haar leven verder inricht, op weg naar het vervullen van haar droom.”.

“Als collega van Patty, mag ik haar groei al een aantal jaren waarnemen. En voor mij is wel duidelijk waar ze heen wil: Zij gaat de beste hulpverlener, coach en adviseur worden op het gebied van het opnieuw opbouwen van je leven, nadat je als vrouw uit een relatie bent gekomen waarin geweld een rol heeft gespeeld.”, aldus collega Stefan Vlaminckx. “En dat gaat ze worden ook!”.

Mijn eigen kwetsbare “ik” .

Soms zeggen mensen de juiste dingen op het juiste moment. Zoals vandaag…het geeft mij inzichten in mijn eigen leer en vooral verwerkingsproces mbt mijn eigen trauma’s. ” wees liever voor je eigen kwetsbare ik en omarm haar als ze kwetsbaar is” ! Wow dat was echt een hele grote eyeopener voor mij. En ik hoop nu ook voor meerdere mensen die worstelen met hun eigen emoties.

Ja ik ben coach, en ervaringsdeskundige maar ik heb ook mijn eigen kwetsbaarheden. Al gun ik mijzelf die kwetsbaarheid niet. Stap voor stap zie ik steeds meer de inhoud van mijn ” pokerface”. Kwetsbaarheid voelde tot heden voor mijzelf als falen. Mijn kwetsbaarheid uit zich bij mij in al het kwetsbare van mijzelf met humor weg te cijferen.

Maar je eigen kwetsbare ” ik ” kunnen omarmen is eigenlijk het mooiste wat er is! Dat is mijn doel…Mijn eigen kwetsbare “ik” een knuffel kunnen geven en toe te laten om naar mij te komen. Kunnen zeggen dat het oké is om er te zijn!

Een goede coach is er een met hele goede zelfkennis en zelfreflectie. Juist een goede coach zal haar eigen kwetsbaarheid moeten kunnen erkennen en vooral kunnen voelen. Dat kunnen voelen is mijn proces waar ik aan wil werken vanaf heden. Dat zal mij zeker gaan helpen om een nog betere coach te kunnen zijn!

Zit jij nu midden in een gewelddadige relatie of huwelijk? Deze blog is speciaal voor jou!

Deze blog schrijf ik speciaal voor de slachtoffers die nu nog in de situatie van huiselijk geweld zitten. En voor de mensen die dit lezen en een slachtoffer kennen zou het goed zijn om dit eens aan een slachtoffer te laten lezen!

Vanuit mijn eigen perspectief als ervaringsdeskundige maar zeer zeker in het belang van jou als slachtoffer schrijf ik deze blog. Met in mijn achterhoofd nog de gedachte, ” had ik toendertijd maar zo’n blog kunnen lezen, waar ik begrip en ondersteuning uit kon halen”. Mijn proces naar herstel heb ik zelf moeten uitzoeken en dat heeft gelukkig heel positief uitgepakt. Daarom vind het onnodig dat in deze tijd jij als slachtoffer het wiel niet weer opnieuw zouden moeten uitvinden. Dus ik deel in mijn blogs zoveel mogelijk kennis zodat jouw proces niet zo ingewikkeld en moeizaam hoeft te verlopen omdat je je energie al kwijt gaat zijn in je weg vinden binnen de sociale kaart van jouw woonplaats.

Hoe zorg jij er zelf voor dat het stopt?!

Dit is waar jij dus als slachtoffer de regie van in handen kunt nemen! Stap uit de situatie, hoe dan ook als je eenmaal mishandeld wordt en je zou nog bij je partner willen blijven om hem een kans te geven eraan te werken. Dan nog zul je er goed aan doen om uit de situatie te stappen tot je partner de inzichten heeft gekregen om het nooit meer te doen! Mijn tip hierin is probeer op een andere locatie te verblijven of zorg dat je partner op een andere locatie kan verblijven. Zolang je er beiden nog middenin zit is het bijna onmogelijk om objectief naar jezelf en de ander te kijken.

Houden van is soms ook loslaten! Als je partner jou mishandeld maar zich niet wil laten behandelen hiervoor of niet toegankelijk is voor gesprekken ….dan zal hij jou moeten loslaten! Beweert hij dat hij van jou houdt? Dan zal hij dat kunnen bewijzen door jou los te laten. Het proces aangaan en eventueel samen in therapie gaan, of alleen. Liefde hoort geen pijn te doen!! Dan heet het geen liefde meer maar macht willen hebben! Dus twijfel jij eraan of je partner oprecht van jou houdt? Vraag hem dan om jou los te laten. Zo kun jij zodra jij of je partner los van elkaar op een andere locatie zitten voor jezelf beslissen of je nog verder wil met elkaar.

Als er niets veranderd, als je zelf niets doet dan zal de situatie ook hetzelfde blijven of zelfs verslechteren! Maar beter wordt het niet, het stopt niet vanzelf! Jij verdiend het om je veilig te voelen in je relatie. Jij bent het waard om met respect behandeld te worden! Niemand verdiend het om mishandeld te worden echt niet!!

Geloof in jezelf en wat jij waard bent!!

Van de een op de andere dag weggaan?

Nee dat raad ik weinig mensen aan. Tenzij je op het punt staat om vermoord te worden door je partner, dan wel! Voordat ik bij mijn ex wegging speelde het weggaan al echt 5 jaar in mijn hoofd. Zolang hoef jij niet te wachten hoor, des te eerder je uit de situatie kunt stappen des te beter. Maar ga ook niet over 1 nacht ijs. Probeer jezelf erop voor te bereiden zo goed als je kan. Zijn er kinderen in het spel dan zul je ook met meer dingen rekening moeten houden. De school van de kinderen, de gemoedstoestand van jouw kinderen, je zal in het belang van je kinderen moeten blijven denken als je weggaat.

Iedere situatie is anders, het is niet zwart wit uit te leggen wat je precies moet doen. Daarom ben ik er voor jou. Ik kan je coaching geven op maat! Bij mij ben je geen client maar een mens, die hulp nodig heeft om alles te kunnen overzien en je digitaal aan je hand kan mee nemen gedurende jouw proces! En na je hand vast houden zal ik digitaal naast je lopen, net zolang tot jij weer de energie en het vertrouwen hebt in jezelf om alleen met je eigen herstel verder te kunnen. Laat mij je helpen, je hoeft het niet alleen te doen! Als je hiervoor open staat neem dan contact op mij op via manders-coaching@outlook.com of kijk https://www.facebook.com/manderscoaching .

Je hoeft het niet helemaal alleen te doen! Laat mij je helpen het proces aan te gaan.
Translate »