OR [rank_math_breadcrumb]

Patty Manders gecertificeerd als WRAP Co-Facilitator

Patty Manders, onze specialist huiselijk geweld, is sinds 24 februari gecertificeerd WRAP CO-FACILITATOR.

WRAP.

“WRAP (Wellness Recovery Action Plan) ondersteunt mensen om weer grip te krijgen (en te houden) op het leven wanneer dat ontregeld raakt door ernstige gebeurtenissen.”. (Bron: Trimbos.nl)

Om vorm te geven aan zo’n WRAP ga je eerst 8x 2,5 uur op cursus om voor jezelf een WRAP op te stellen. Heb je vervolgens een jaar lang je WRAP in praktijk gebracht in je eigen leven, dan kom je in aanmerking voor het volgen van de opleiding tot WRAP CO FACILITATOR, die jou opleidt tot trainer die zelf groepen mensen de WRAP cursus kan geven.

Geheel door ervaringsdeskundigen voor ervaringsdeskundigen

Patty Manders: “We zijn de afgelopen twee jaar helemaal doodgegooid met de term gereedschapskist, waar de overheid gereedschappen (lees: De coronamaatregelen) in wilde hebben om de crisis te bestrijden. Met de door jou zelf opgestelde WRAP bouw en vul je, met de hulp van de andere groepsleden en natuurlijk de WRAP CO FACILITATOR, helemaal zelf jouw gereedschapskist met die gereedschappen (Lees: handvatten, afspraken en aanpassingen in je leefstijl) die voor jou zo helpend zijn, dat jij het maximale uit jezelf kan blijven halen, zonder voorbij te gaan aan hetgeen je ooit is overkomen. Je stopt het niet weg, maar speelt met je WRAP in op wat jij nodig hebt om je mooiste leven te leiden. En dat is een enorme vooruitgang in zelfregie en je doet het ook nog eens samen met anderen in eenzelfde situatie, wat de reguliere geestelijke gezondheidszorg ook nog ontlast. Je neemt het heft in eigen handen als baas over je eigen leven.”.

Het hele proces wordt dus geheel gedragen door ervaringsdeskundigen die elkaar terugbrengen naar het maximale uit jezelf halen richting het leven van het mooiste leven dat jij leven kan.

“Alweer een stap waarmee Patty haar leven verder inricht, op weg naar het vervullen van haar droom.”.

“Als collega van Patty, mag ik haar groei al een aantal jaren waarnemen. En voor mij is wel duidelijk waar ze heen wil: Zij gaat de beste hulpverlener, coach en adviseur worden op het gebied van het opnieuw opbouwen van je leven, nadat je als vrouw uit een relatie bent gekomen waarin geweld een rol heeft gespeeld.”, aldus collega Stefan Vlaminckx. “En dat gaat ze worden ook!”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
%d bloggers liken dit: