Zit jij nu midden in een gewelddadige relatie of huwelijk? Deze blog is speciaal voor jou!

Deze blog schrijf ik speciaal voor de slachtoffers die nu nog in de situatie van huiselijk geweld zitten. En voor de mensen die dit lezen en een slachtoffer kennen zou het goed zijn om dit eens aan een slachtoffer te laten lezen!

Vanuit mijn eigen perspectief als ervaringsdeskundige maar zeer zeker in het belang van jou als slachtoffer schrijf ik deze blog. Met in mijn achterhoofd nog de gedachte, ” had ik toendertijd maar zo’n blog kunnen lezen, waar ik begrip en ondersteuning uit kon halen”. Mijn proces naar herstel heb ik zelf moeten uitzoeken en dat heeft gelukkig heel positief uitgepakt. Daarom vind het onnodig dat in deze tijd jij als slachtoffer het wiel niet weer opnieuw zouden moeten uitvinden. Dus ik deel in mijn blogs zoveel mogelijk kennis zodat jouw proces niet zo ingewikkeld en moeizaam hoeft te verlopen omdat je je energie al kwijt gaat zijn in je weg vinden binnen de sociale kaart van jouw woonplaats.

Hoe zorg jij er zelf voor dat het stopt?!

Dit is waar jij dus als slachtoffer de regie van in handen kunt nemen! Stap uit de situatie, hoe dan ook als je eenmaal mishandeld wordt en je zou nog bij je partner willen blijven om hem een kans te geven eraan te werken. Dan nog zul je er goed aan doen om uit de situatie te stappen tot je partner de inzichten heeft gekregen om het nooit meer te doen! Mijn tip hierin is probeer op een andere locatie te verblijven of zorg dat je partner op een andere locatie kan verblijven. Zolang je er beiden nog middenin zit is het bijna onmogelijk om objectief naar jezelf en de ander te kijken.

Houden van is soms ook loslaten! Als je partner jou mishandeld maar zich niet wil laten behandelen hiervoor of niet toegankelijk is voor gesprekken ….dan zal hij jou moeten loslaten! Beweert hij dat hij van jou houdt? Dan zal hij dat kunnen bewijzen door jou los te laten. Het proces aangaan en eventueel samen in therapie gaan, of alleen. Liefde hoort geen pijn te doen!! Dan heet het geen liefde meer maar macht willen hebben! Dus twijfel jij eraan of je partner oprecht van jou houdt? Vraag hem dan om jou los te laten. Zo kun jij zodra jij of je partner los van elkaar op een andere locatie zitten voor jezelf beslissen of je nog verder wil met elkaar.

Als er niets veranderd, als je zelf niets doet dan zal de situatie ook hetzelfde blijven of zelfs verslechteren! Maar beter wordt het niet, het stopt niet vanzelf! Jij verdiend het om je veilig te voelen in je relatie. Jij bent het waard om met respect behandeld te worden! Niemand verdiend het om mishandeld te worden echt niet!!

Geloof in jezelf en wat jij waard bent!!

Van de een op de andere dag weggaan?

Nee dat raad ik weinig mensen aan. Tenzij je op het punt staat om vermoord te worden door je partner, dan wel! Voordat ik bij mijn ex wegging speelde het weggaan al echt 5 jaar in mijn hoofd. Zolang hoef jij niet te wachten hoor, des te eerder je uit de situatie kunt stappen des te beter. Maar ga ook niet over 1 nacht ijs. Probeer jezelf erop voor te bereiden zo goed als je kan. Zijn er kinderen in het spel dan zul je ook met meer dingen rekening moeten houden. De school van de kinderen, de gemoedstoestand van jouw kinderen, je zal in het belang van je kinderen moeten blijven denken als je weggaat.

Iedere situatie is anders, het is niet zwart wit uit te leggen wat je precies moet doen. Daarom ben ik er voor jou. Ik kan je coaching geven op maat! Bij mij ben je geen client maar een mens, die hulp nodig heeft om alles te kunnen overzien en je digitaal aan je hand kan mee nemen gedurende jouw proces! En na je hand vast houden zal ik digitaal naast je lopen, net zolang tot jij weer de energie en het vertrouwen hebt in jezelf om alleen met je eigen herstel verder te kunnen. Laat mij je helpen, je hoeft het niet alleen te doen! Als je hiervoor open staat neem dan contact op mij op via manders-coaching@outlook.com of kijk https://www.facebook.com/manderscoaching .

Je hoeft het niet helemaal alleen te doen! Laat mij je helpen het proces aan te gaan.

Eén antwoord op “Zit jij nu midden in een gewelddadige relatie of huwelijk? Deze blog is speciaal voor jou!”

 1. Lieve Patty,
  Ik wil je van harte feliciteren en complimenteren met, nou ja, Jou! Jullie. Die ook. Zoals jij en Henk de nog zichtbare en voelbare gevolgen van jullie traumatische “avontuur” aanpakken, en daardoor voor elkaar te krijgen dat er een omgeving is waarin helen mogelijk is, dan ben je een hele grote hoor.

  Jullie bieden elkaar en jullie gezin geborgenheid. Er heerst een vredige rust bij jullie. Dat voelde als een warm bad.

  En omdat ik weet dat je een uitstekende coach bent, heb ik er heel veel vertrouwen in dat jij gelijk getraumatiseerde vrouwen een set met handvatten kan bieden, waardoor ook hun innerlijke rust weer kan zorgen voor uitwendige rust.
  En het is niet weg. En nog lang niet over. Bij lange na niet. Maar, om het met een grapje te duiden, je ziet er bijna niks meer van.

  En je bent gelukkig. Jullie maken elkaar ook gelukkig. Dat is knap na zo’n slechte ervaring.

  Je gaat nu andere leren hoe het moet. Niet erdoor kapot gaan. Maar te leren het te bevechten. En natuurlijk zijn er nog weleens nachten dat je er van wakker ligt. Maar geen hele nachten. Maar ga jij die mensen maar eens uitleggen hoe jij dat gedaan hebt.
  Ik bedoel, je gunt iedere vrouw haar gevoel van eigenwaarde. En jij bent in staat dat terug te geven aan jouw mede ervaringsdeskundige cliënten. Jij deed het. Jij ging zelf opzoek naar een uitweg uit de absolute hel waarin je belandt was. Ik doe het verzoek over die beslissing je volgende blog te schrijven. Hoe komt een huidig slachtoffer sneller met verhalen naar buiten? Des te eerder stopt het.

  Dank je wel dat je dit wil doen voor ons. En veel plezier met werken. Da’s veel belangrijker als succes. Groei!!

  Groetjes,

  Team Manders

  Stefan Vlaminckx
  Uitgever

  Vlaminckx Beheer Media
  Kroezel 84
  5345 GG Oss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *